Home » Ontdek IMBIT » Wat is IMBIT?

Wat is IMBIT?

IMBIT vzw is een studentenvereniging verbonden aan de studierichting Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de Universiteit Antwerpen.

We hebben als doelstelling het creëren van een gemeenschap tussen de studenten, professoren, alumni en bedrijven. Verder tracht IMBIT een relatie te leggen tussen studenten en bedrijven om de stap naar de praktijk te verkleinen. IMBIT vzw geeft studenten de mogelijkheid tot het nemen van verantwoordelijkheid en het tonen van ondernemerszin. Naast het organiseren van verschillende studentikoze events, biedt IMBIT vzw ook verschillende content activiteiten aan die de studenten zullen helpen bij het uitbouwen van hun verdere carrière.

IMBIT focust zich hierbij op studenten van de studierichting Handelsingenieur in de beleidsinformatica (HIB) aan de Universiteit Antwerpen. Deze opleiding biedt de unieke combinatie van zowel bedrijfskunde als informatietechnologie, met hierbij vooral het overbruggen van de kloof tussen deze twee domeinen als doel. Vandaar ook de naam van onze studentenorganisatie: Innovation Meets Business and IT.

We brengen de studenten over de jaren heen niet enkel dichter bij elkaar, maar ook dichter naar professoren, assistenten, alumni en bedrijven. Daarvoor organiseren we verschillende events, die zowel fun als content combineren en je studies een meerwaarde bieden.

Voor leden is dit alles gratis of aan spotprijs. Lidmaatschap kost slechts één symbolische euro!

Concreet:

  • Picknick
  • Orientation Game
  • Karting Cup
  • Speeddate met Bedrijven
  • IMBIT Gezelschapspellenavond
  • Content Night
  • Galabal

Naast de events doorheen het jaar organiseert IMBIT ook een reis die fun en content combineert. Voorgaande jaren hebben we onder andere Google en Microsoft bezocht. De HIB Tournée vindt steeds plaats in het begin van februari. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor meer info over hoe en wanneer je je kan inschrijven voor deze unieke reis.

Lid worden van IMBIT kan tijdens de eerste weken van elk nieuw academiejaar, op elke IMBIT activiteit, via mail  of via deze link.

Bezoek zeker ook ons standje op Students on Stage. Tot dan!